ART DISTRICT 2017 transformă centrul Constanţei într-o mare scenă de teatru


În zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, bulevardul Tomis (între Sala Sporturilor şi zona peninsulară), Piaţa Ovidiu şi întreaga zonă veche a Constanţei, devin, în premieră, o mare scenă de teatru. Dar nu este vorba despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorinţa de a interacţiona direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depăşească limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face să se bucure liber de actul cultural. Prima ediție a Festivalului Internaţional de Stradă Art District are ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, urmând ca în anii următori să poată călători prin toate orașele județului. 

„Teatrul stradal este cea mai veche formă de teatru existentă, adresându-se unui public liber, începător sau cunoscător într-ale teatrului. A venit momentul ca şi Constanţa să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă Art District 2017, pe lista exclusivistă a oraşelor europene unde acest fenomen este susţinut şi agreat de către autorităţi şi iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveştile şi dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada, vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție”, promit organizatorii.

Reunind toate aceste forme de artă a spectacolului, festivalul va transforma Constanţa, pe parcursul celor două zile, într-un oraş cu adevărat european din punct de vedere cultural. Cele câteva zeci de artişti participanți la eveniment, proveniți din cinci țări ale Uniunii Europene, vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provocându-le spectatorilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale, un amestec inedit de emoţii. 

Printre trupele invitate se numără Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Ilotopie (Franța), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Le Caramantran (Franța), Compania 9 (România) etc.

Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 este realizat de Fundația Umanitară Clopot cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Intrarea este liberă!

meDIAlog

Comentarii