3 sfaturi utile în pregătirea spirituală a conceperii viitorului nou născut


Unul dintre cele mai importante momente din viaţa noastră este atunci când alegem să devenim părinţi, iar acea perioadă trebuie pregătită cu mare grijă. Aspectul financiar, relaţia de cuplu, potenţa fizică, sunt elemente care trebuie luate în calcul, ca atunci când se va naşte copilul, să îi oferim cele mai bune condiţii de viaţă. Mai mult decât atât, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa afirmă că nu doar din aceste puncte de vedere trebuie să fim pregătiţi, ci mai ales din cel spiritual. 

Chiar dacă avem toate “piesele de şah” aranjate pe tablă, dar la nivel sufletesc suntem agitaţi, anxioşi, stresaţi, dezechilibraţi, există mari şanse ca această stare de spirit să o transmitem şi copiilor care, atunci când se vor naşte, vor plânge neîncetat, vor fi speriaţi şi vor întâmpina probleme de relaţionare cu părinţii. Pentru a avea o sarcină uşoară, relaxată și pentru a primi bebeluşul într-un mediu cât mai propice bunei lui dezvoltări, Dana Ţupa recomandă trei sfaturi util de urmat.

Renunţarea la alcool!
“Alcoolul şi conceperea unui copil sunt în antagonism dintotdeauna. Dacă vom consuma alcool în timpul sarcinii sau înainte de conceperea unui copil, nu numai că vom fi afectaţi din punct de vedere fizic, dar la nivel spiritual se va crea o realitate alternativă, contrafăcută, în care fericirea naturală, iubirea necondiţionată, echilibrul mental şi spiritual, nu vor mai fi punctele noastre forte”, susține profesorul de yoga.

Cunoaşterea momentelor astrale propice conceperii unui copil!
“Chiar dacă nu conştientizăm întotdeauna acest lucru, atunci când de exemplu este Lună plină, energia negativă se amplifică, apar perturbări ale somnului, trendul accidentelor auto și al violenţelor este în creştere, apar dezechilibre de tot felul, stări de anxietate etc. De regulă, se recomandă evitarea conceperii unui copil în acea perioadă, pentru că aceste dezechilibre vor fi transferate şi copilului. Da, este într-adevăr romantic, dar nu este în concordanţă cu scopul urmărit în acest caz”, precizează Dana Ţupa.

Pregătirea preliminară a cuplului prin meditaţii! 
Dana Țupa
“Abstinenţa sexuală pentru o anumită perioadă, meditaţia şi practica spirituală intensă, sunt alte elemente pe care trebuie să le avem în vedere cu aproximativ 6 luni în avans. De ce? Deoarece energia sexuală este una dintre cele mai importante care există în Univers şi este indicat să o direcţionăm, prin meditaţie şi rugăciune, către aspectele superioare, spirituale şi către ceea ce yoghinii numesc chakre superioare, pentru a atrage şi a da naştere unei fiinţe cât mai elevate spiritual. Momentul conceperii copilului trebuie să fie unul în care ambii partenerii să se afle într-o stare fizică, energetică, emoţională și mentală cât mai armonioasă, lipsită de stres. Este recomandabil, prin urmare, ca momentul concepției să aibă loc într-o perioadă de vacanţă, de relaxare, într-un mediu nepoluat pe cât posibil. În acelaşi timp, se recomandă ca hrana să fie cât mai pură, pentru că aceasta se reflectă nu doar la nivelul sănătăţii corporale, ci şi la calitatea emoţiilor, gândurilor şi trăirilor noastre”, concluzionează fondatorul Purna Yoga Academy - prima şcoală de yoga din România acreditată internaţional.

P.C.

Comentarii