Vom avea o toamnă frumoasă, estimează meteorologii


Pe litoral se anunță zile bune de plajă și în septembrie
Se pare că vom avea parte de o toamnă frumoasă, după cum anunță prognoza pentru următoarele trei luni, în întreaga ţară, făcută publică de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Septembrie
Temperaturile medii lunare vor avea valori peste normele climatologice în sud-est și local în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de norme. 
Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice și estice și local in vest, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale. 

Octombrie
Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale și vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologică. 
Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor avea o tendință spre excedent. 

Noiembrie
Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest. 
Cantitățile totale de precipitații se vor încadra, în general, în normele climatologice în regiunile sud-estice și sudice, iar în rest vor putea fi excedentare. 
---
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie. 
D.N.

Comentarii